• Twitter
  • Instagram
  • Google+
  • Facebook
  • Youtube
  • Pinterest
  • Flickr
Info & reserveringen +33 475 352 236
  • FR
  • EN
  • DE
  • NL

 

Welkom op onze campings
in Zuidwest-Frankrijk
Poitou Charentes, Aquitaine, Midi-Pyrénées en Auvergne

 

onze campings
in Zuidwest-Frankrijk

Sites et Paysages Les 2 Vallées

 

Sites et Paysages La Forêt

 

Sites et Paysages Aramis

 

Sites et Paysages Le Ventoulou

 

Sites et Paysages La Pinède

 

Sites et Paysages Pyrenevasion

 

Sites et Paysages Saint Louis

 

Sites et Paysages Domaine de l'étang de Bazange

 

Sites et Paysages Les Hirondelles

 

Sites et Paysages Les Pastourels

 

Sites et Paysages Le Clos Fleuri

 

Sites et Paysages Lou P'tit Poun

 

Sites et Paysages Beau Rivage

 

Sites et Paysages Le Moulin de Sainte Anne

 

Sites et Paysages Domaine de L'étang

 

Sites et Paysages Le Moulin

 

 

 

 

De Kust van de Vendée

Poitou Charentes

 

Laat u verleiden door deze streek vol prachtige landschappen en activiteiten.

 

In Medis, vlak bij Royan, biedt Le Clos Fleuri zicht op zowel de stranden, het bos van La Coubre als de nabij gelegen eilanden aan de kust van de Charente-Maritime.

 

Aquitaine

 

U houdt ervan richting de ondergaande zon te rijden, steeds verder naar het westen? De Atlantische kust van Baskenland tot de monding van de Loire heeft de reputatie de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen te zijn.

 

Ten zuiden van de Gironde ligt het bosgebied van Les Landes, het grootste van Europa. Dit bos, dat aangeplant is in de 19e eeuw, wordt doorkruisd door ontelbare fietspaden. De fiets is het ideale vervoermiddel tussen de Gironde en de Loire, in zowel de Charente Maritime als de Vendée. Neem eens de fiets om van de camping naar het strand of een marktje in een nabijliggend dorp te gaan. De kuststeden hebben een rijke geschiedenis en de havens van Bordeaux en La Rochelle hebben de pracht en praal van een vervlogen koloniaal verleden behouden.

 

De Atlantische Oceaan

In het zuiden van de bossen van Les Landes ligt de camping Lou p'tit poun, dé uitvalsbasis om het Baskenland en de kust van Les Landes te ontdekken.

 

Als men vanuit het noorden Angoulême en de Périgueux binnenrijdt, valt de veranderende vegetatie onmiddelijk op. Deze vegetatie is een resultaat van het zachte klimaat van de Aquitaine. Het Zuid-Westen van Frankrijk staat bekend om gastronomie en regionale keuken. Dit is het land van de foie gras, de truffels en de boleten. De eenden en ganzen rondom de boerderijen wijzen ons op de vitaliteit van de fokkerijen in deze streek waar ook veel fruit wordt geproduceerd.

 

Om de ziel van het Zuid-Westen goed te kunnen begrijpen, moet u absoluut de marktjes in de vestingstadjes bezoeken. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Als u terug wilt in de tijd, bent u sowieso aan het goede adres in het Zuid-Westen, en dan vooral in de Dordogne, met hun prachtige overblijfselen uit de prehistorie. Meer naar het zuiden vindt u de majestueuze Pyreneeën, die van de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse Zee lopen. Kuuroorden, wintersport, wandeltochten, fietsen, in de Pyreneeën kunt u uw hart ophalen. Al was het maar voor de prachtige natuur. Om te genieten van de charmes van de Périgord, de vestingstadjes of het Dordogne-dal, kunt u kiezen uit een verblijf op Les Pastourels in Veyrines de Domme, l'Etang de Bazange in Monfaucon, Saint Louis in Lamontjoie.

 

 

Het bos van Les Landes

Midi-Pyrénées

 

Deze streek tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee herbergt veel prachtige natuur en belangrijke historische bezienswaardigheden. Ontdek de Lot, op camping Le Ventoulou in Thégra, ga dan verder naar camping Les Hirondelles in Loupiac, waar u kunt genieten van de gastvrijheid van Elodie en Loïc. Voor de mooiste fietstochten gaat u naar de Aveyron, naar camping Beau Rivage in Salles-Curan en camping Les Deux Vallées in Nant. Pyrenevasion zal vooral in de smaak vallen bij diegenen die de Pic du Midi willen beklimmen of de Cirque de Gavarnie willen bewonderen. Le Moulin in Martres Tolosane is vervolgens de perfecte stopplaats tussen de Pyreneeën en Toulouse.

 

Auvergne

 

Aarzel niet en kom naar het Domaine du Pont de la Dordogne in de Auvergne voor fraaie vergezichten, volop activiteiten, mooie momenten met de familie of vrienden, een ongerepte en beschermde natuur en de aantrekkelijkste aanbiedingen

 

 

 

Mijn Favorieten

Zoek een verblijf

Op een kaart