• Twitter
  • Instagram
  • Google+
  • Facebook
  • Youtube
  • Pinterest
  • Flickr
Info & reserveringen +33 475 352 236
  • FR
  • EN
  • DE
  • NL

 

Welkom op onze campings
in Noordwest-Frankrijk
Picardië, Normandië, Bretagne, de Pays de la Loire & Midden-Frankrijk

 

Onze campings
in het Noordwest:

Sites et Paysages La Torche

 

Sites et Paysages Le Panoramic

 

Sites et Paysages De Penboch

 

Sites et Paysages Touristique de Gien

 

Sites et Paysages Bellevue

 

Sites et Paysages Les Saules

 

Sites et Paysages Au Gré Des Vents

 

Sites et Paysages Domaine de La Catinière

 

 

 

 

De kust van Bretagne

Van Normandië naar Picardië

 

Normandië en Picardië zijn zeer populaire bestemmingen voor Parijzenaars die hier, op nabijheid van de hoofdstad, een streek vinden waar de schoonheid van de zee en de charmes van het platteland perfect gecombineerd zijn. De appelbomen bieden hier schaduw aan grazende koeien die soms zelfs zicht op zee hebben!

 

De afwisselende kust van het Kanaal loopt vanaf de Mont Saint-Michel, gelegen in een baai waar zand en zee dagelijks de strijd aangaan, tot aan de krijtkust van de Pas de Calais, langs de rotsachtige inhammen van de Cotentin, de stranden van de Calvados, de witte kliffen van de pays de Caux en het prachtige natuurgebied van de Somme-delta.

 

Vlakbij Honfleur en Deauville, in het land van de appelbomen, ligt het Domaine de la Catinière, dat op perfecte wijze de verschillende facetten van Normandië illustreert. Als u verder omhoog gaat, komt u halverwege de Picardische kust en het forêt de Crézy bij camping Val d'Authie, een prima plek voor een stop.

 

 

De Loire

De Pays de la Loire

 

Maak om volop te genieten van de rust van de Anjoustreek een stop bij camping L'Etang in Brissac.

 

Midden-Frankrijk

 

Het was de favoriete tuin van de Franse koningen. Voor iedereen die (korte tijd) wilt leven als een "koning in Frankrijk", is het dé bestemming. De Val de Loire is een land van kastelen en levensgenieters, en zit vol nuances. De Loire, die naar het westen stroomt, is nog vorstelijker als hij de opkomende of ondergaande zon weerspiegelt, en tijdens dit sprookjesachtige moment zult u beter begrijpen waarom de Loire als de laatste wilde rivier van Europa wordt beschouwd.

 

Langs de Loire leidt de weg u van kasteel tot kasteel, van de meest bekende als Chambord, Chenonceau of Cheverny tot aan de minder bekende kastelen die langs de kleine weggetjes liggen.

 

Om van dichtbij de sfeer van de kastelen op te snuiven, kunt u kiezen uit Les Saules in Cheverny.

 

Of u nu uit het noorden, zuiden, oosten of het westen komt, u moet absoluut de Camping Touristique de Gien aandoen en een nacht doorbrengen in een echte woonwagen.

 

 

De Mont Saint-Michel

Bretagne

 

Bretagne, een Europees schiereiland in de Atlantische Oceaan, is in alle opzichten bijzonder. De streek onderscheidt zich door zijn mooie plekjes, zijn typische streekarchitectuur en zijn taal. De kuststreek ondervindt dagelijks het spel der getijden en verandert doorlopend van uiterlijk. Liefhebbers van vis en schaaldieren kunnen hier hun hart ophalen, vooral als vissers hun boten lossen, maar ook dankzij het schelpendieren rapen langs de kustlijn. Hoewel Bretagne in eerste instantie maritiem is, is het ook een land van authentieke dorpjes en landerijen.

 

Langs de kustrivieren liggen vele historische plaatsjes. Maar misschien geeft u de voorkeur aan de heidevelden van de Monts d'Arrée ? Want een deel van Bretagne is ook bergachtig. Le Bellevue in Erquy ligt in één van de mooiste gedeelten van de kuststreek van Bretagne. Om aan de rand van het schiereiland te verblijven, en vrij uitzicht over de Atlantische Oceaan te hebben, gaat u naar Le Panoramic in Telgruc. In de Morbihan, in Aradon, toont De Penboch een heel ander Bretagne dankzij de Baai van de Morbihan die bekend staat om zijn zachte klimaat. Voor degenen die het binnenland van Bretagne en zijn geschiedenis beter willen leren kennen, is de camping Au Gré des Vents in Rochefort de ideale stopplaats.

 

 

Mijn Favorieten

Zoek een verblijf

Op een kaart